The Concrete Connection

Socea, nichespeler en toonaangevend ontwerper, producent en leverancier van doorpersbuizen in gewapend beton, voor technische tunnels, watertransport en afvalwatersystemen. Drukleidingen in gewapend beton met of zonder plaatkern voor drinkwatertransport, koelwatersystemen voor nucleaire en andere krachtcentrales e.a.

All-in-One

De kantoren en de productie zijn net buiten Antwerpen gevestigd in Ranst-Oelegem en geheel uitgerust met de modernste technieken om standaard maar meer ook maatwerk te kunnen leveren. SOCEA heeft een eigen ontwerp, studie en tekenafdeling welke een zeer waardevolle know-how bezit maar waarbij innovatie en diversificatie kernwaarde zijn voor ons team.

De drie belangrijkste pijlers

Socea icon

De geschiedenis van SOCEA gaat terug tot 1933 met de bouw van de buizenfabriek in Oelegem (België). Tot vandaag is deze site het kloppend hart van het bedrijf waar innovatie, onderzoek en ontwikkeling troef zijn.

Innovatie sinds 1933

De geschiedenis van SOCEA gaat terug tot 1933 met de bouw van de buizenfabriek in Oelegem (België). Tot vandaag is deze site het kloppend hart van het bedrijf waar innovatie, onderzoek en ontwikkeling troef zijn.

1933

De Franse groep Pont-à-Mousson (het huidige Saint-Gobain) richt de Société Anversoise de Fabrications Industrielles (SAFI) op. In Oelegem, 20km ten oosten van de Belgische havenstad Antwerpen, wordt aan de oevers van het Albertkanaal een fabriek gebouwd voor de productie van ATO-buizen (âme-tôle ordinaire of plaatstalen kernbuizen), het neusje van de zalm voor lek- en dampdichte hogedruk waterleidingen.

1944-45

De fabriek wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield maar heropgebouwd.

1958

De fabriek wordt tijdelijk gesloten omdat de vraag naar plaatstalen kernbuizen drastisch is verminderd. De installaties worden wel onderhouden met het oog op snelle heropstart bij hernemende vraag.

1964

De fabriek wordt onder de naam SOCEA heropgestart naar aanleiding van de aanbesteding van plaatstalen kernbuizen 1050 mm diameter voor de waterleiding Elst-Espinette in de buurt van Gent. Een jaar later wordt de productie ook gediversifieerd, onder meer met doorpersbuizen van gewapend beton. SOCEA profileert zich vanaf dan als sterke aanbieder van totaaloplossingen voor drukleidingen. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe productietechnieken.

1972

SOCEA produceert nu ook gewapende betonbuizen, doorpersbuizen en plaatstalen kernbuizen met grote diameters (meer dan 2500 mm). Later in de jaren zeventig levert SOCEA de plaatstalen kernbuizen voor de koelwatercircuits in de kerncentrales van Doel en Tihange. De productie wordt verder gediversifieerd met buizen voor vrij verval en prefab trambusbanen.

1976

SOCEA wordt overgenomen door Denys maar blijft een zelfstandige onderneming die levert aan de meest toonaangevende aannemers op de Europese markt.

2000

Na een management buy-out wordt SOCEA een zelfstandig bedrijf binnen de groep Denys Global. Het behoort tot de koplopers in Europa op het gebied van buizen met grote diameter. R&D blijft een topprioriteit en laat toe om innovatieve ideeën en projectspecifieke oplossingen te ontwikkelen, ook op locatie.